ATV Dizisi SAFİR 24. Bölümüyle Ekranlarda

atv-dizisi-safir

Türk aile hayatı geleneklerine uymadığı gerekçesiyle  eleştirilen bir dizi..

Safir, Semih Bağcı’nın  yönetmenliğini yaptığı NTC Medya tarafından çekilen bir ATV dizisidir.  İlhan Şen, Özge Yağız, Gizem Karaca ve Burak Berkay Akgül’ün başrollerini oynadığı Safir TV dizisinin senaristi Burcu Över’dir.  Dram türü bir dizi olan Safir’in ilk bölümü 4 Eylül 2023 akşamı yayınlandı. Safir, 24. Bölümüyle bu akşam ekranlarda..

Dizinin ana karakterleri ve rolleri

İlhan Şen’in canlandırdığı Ateş Gülsoy, Ahmet ve Gülfem’in en büyük oğlu, Feraye’nin eşidir. Oyuncu Özge Yağız, Feraye Yılmaz Gülsoy karakterini canlandırıyor. Feraya, Muhsin’in kızı, Ateş’in eşidir. Burak Berkay Akgül, Ahmet ve Gülfem’in ortanca oğlu, Aleyna’nın eşi Yaman Gülsoy karakterini  canlandırıyor. Dizi oyuncu kadrosuna 15. Bölümde dahil olan Gizem Karaca ise Güneş Açıkalın karakteri rolünü üslenmiştir.

Dizinin yardımcı karakterleri ve oynadıkları roller

Safira TV dizisinin  yardımcı karaterleri Erkan Bektaş, Bora ve Bade’nin babası Vural Bakırcıoğlu, Müfit Kayacan, Ahmet’in babası Ateş, Yaman ve Okan’ın dedesi olan Ömer Gülsoy, Nur Yazar, Muhsin’in eşi, Aleyna’nın annesi Cemile Yılmaz, Can Bartu Arslan, Ahmet ve Gülfem’in en küçük oğlu Okan Gülsoy, Gizem Sevim, Cemile’nin kızı, Yaman’ın eşi Aleyna Gülsoy, Münir Can Cindoruk, Muhsin’in oğlu Nesrin’in eşi Çetin Yılmaz, Serdar Bordanacı, Çetin ve Ferayenin babası, Cemile’nin kocası, Muhsin Yılmaz, Serkan Taştemur, Vural Bakırcıoğlu’nun adamı Bekir, İlda Özgürel, Feraye’nin en yakın arkadaşı Hazal, Ayçin İnci, Şermin, Sacide Taşaner, Ömer’in ablası Kamuran karakterlerini canlandırıyor.

Dizideki rolleri sona erenler

Bu arada, Melih karakterini oynayan Can Remzi Ergen, Damla rolündeki Aleyna Çalışkan, Halit rolünde oynayan Ruhi Sarı, Bora Bakırcıoğlu rolünü üslenen Efe Taşdelen, Gülfem Gülsoy karakterini canlandıran İpek Tuzcuoğlu senaryo gereği dizideki rolleri sona eren oyuncular oldu.

Safir TV dizisi, internet kaynaklarına bakılınca çoktan final yapmış olması gerekiyor. Senaryonun, Türk aile geleneklerin aykırı bir biçimde kaleme alındığı  şeklinde bir eleştiri ilgili tüm eleştiri sayfalarının ortak konusu..

 

İlhan Şen

2008 Ilhan-Sen yılında Best Model of Turkey yarışmasında finalist oldu, ertesi yıl tekrar katıldı ve yarışmayı kazandı. Aynı yıl Best Model of Europe seçildi. Pertevniyal Lisesi ve hemen ardından Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Dolce & Gabbana ve Armani başta olmak üzere İtalya’da çeşitli markaların defilelerinde boy gösterdi. Perspective isimli kısa film ile oyunculuğa ilk adımını attı. Birçok yapımda yer alan oyuncu Aşk Mantık İntikam adlı diziyle birlikte tanınırlığını arttırmıştır. Şimdilerde ise Safir adlı dizide Ateş Gülsoy karakteri rolünü oynamaktadır.

Özge Yağız

26 Eylül 1997 tarihinde İstanbul’da doğdu. Başkent Üniversitesi mezunudur. Oyunculuk dışındaki mesleği Diyetisyendir. İlk oyunculuk deneyimini, 2016 yılında yayınlanan Adını Sen Koy dizisi ile yaşayan Özge Yağız daha sonra Kanal 7 ekranlarında yayımlanan Yemin dizisinde “Reyhan” karakterini canlandırmıştır. İkinci sezon sonunda Yemin dizisinden ayrıldıktan sonra Star TV’de yayımlanan Sol Yanım adlı dizinin oyuncu kadrosunda kendine yer buldu.2021 yılında bu kez Show TV’de yayımlanan İçimizden Biri adlı dizide “Havva” karakterini oynadı. 2022 yılında Show TV’de yayımlanan Baba adlı dizide “Büşra Saruhanlı” karakterini canlandırmıştır. Günümüzde ise, 2023 yılında atv’de yayımlanmaya başlayan Safir adlı dizide “Feraye Yılmaz” karakterini canlandırmaktadır.