Türkiye Yüzyılı Işığında Bilecik Bilim Şenliği başladı

BİLECİK (AA) – Bilecik'te, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Işığında Bilecik Bilim Şenliği”nin açılışı yapıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ile Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon (BİL-EN) Programı kapsamında Bilecik Öğretmenevi'nin bahçesindeki aktiflikte, lise ve ortaokul öğrencileri “Üretimin Yüzyılı”, “Değerlerin Yüzyılı”, Gençliğin Yüzyılı” ve “Dijitalin Yüzyılı” temalarında ürettikleri çalışmalarını sergiledi.

Organizasyonda gerçekleştirilecek 24 atölye, 30 aktiflik, 4 seminer ve müsabakaya, yaklaşık 10 bin öğrencinin iştirak sağlaması planlanıyor.

Bilim Şenliği Uyum Takımı Üyesi Kayhan Gerçek, açılışta yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ın yıllardır öğretmen ve öğrenci projelerine yönelik dayanağıyla eğitime büyük katkısının bulunduğunu söyledi.

“Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusundaki temalarla kurgulanan şenliğin, 700 müracaattan kabul edilen 50 proje ortasına girerek en güzel 3'üncü proje seçildiğini vurgulayan Gerçek, “Şehrimizde yaklaşık bir yıldır uygulanmakta olan BİL-EN Programı'nın temel gayesi, öğrencilerimizi akademik muvaffakiyet amaçlarının yanı sıra teknolojiyi hakikat kullanan, ulusal ve manevi bedellere sahip, toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kendini geliştiren niteliğe kavuşturmaktır. Böylelikle BİL-EN Programı'mızın amaçlarına uygun faaliyet gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Konuşmanın akabinde tertibin açılış kurdelesi kesildi, iştirakçiler proje atölyelerini ziyaret etti.

Açılışına Bilecik Vali Yardımcısı Akın Ağca, Bilecik Belediye Lider Yardımcısı Sabri Çobanoğlu, Bilecik Pir Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, İl Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Vilayet Sıhhat Müdürü Ferhat Damkacı, İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrencilerin katıldığı şenlik, 14 Eylül'de sona erecek.